Zahuštěný zvěřinový guláš
Suroviny
- 2 g Sůl
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Česnek
 - 1.5 kg Srnčí kýta
 - 0.5 kg Vepřová krkovička
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Sádlo syrové
 - 4 polévková lžíce Gulášové koření
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 201 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 57.6 mg
 - Draslík 64.3 mg
 - Vláknina 1448.5 mg
 - Vitamín A 1448.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Každý druh masa připravíme zvlášť, protože každý potřebuje jinou dobu dušení. Oba druhy masa nejprve rozkrájíme na kostky, na sádle zpěníme na drobno posekanou cibuli. Orestovanou cibuli zasypeme mletou paprikou a ještě chvilku restujeme. Poté do pánve vsypeme jeden druh masa, přisypeme utřený česnek, drcený kmín a zalijeme troškou vody, ve které jsme rozmíchali Solamyl. Následně zalijeme ještě 2 dcl vody a dusíme, dokud není maso měkké. Tento postup opakujeme i s druhým druhem masa. Když jsou oba druhy masa podušené, smícháme je, zasypeme majoránkou a ještě chvíli povaříme. Jednotlivé porce ozdobíme kolečky cibule. Pokrm podáváme teplý s bezlepkovým chlebem.