Chléb plněný šunkou, sýrem a bylinkami
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 7 g Droždí sušené
 - 285 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 185 g Šunka dušená
 - 50 g Mák - semena
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Paprika červená
 - 8 ks Olivy černé
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 2210 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 165.7 mg
 - Draslík 231.3 mg
 - Vláknina 24872.8 mg
 - Vitamín A 24872.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlažnou vodu, 2 vejce, olej, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou desku a jemně prohněteme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme polovinou máku. Těsto vyvátíme do kruhu o průměru 35 cm. Dáme jej do formy tak, aby okraje přečnívaly. Potom 185 g sýru nastrouháme, smícháme s oreganem a najemno nasekanou petrželkou. Polovinu směsi nasypeme na dno, přisypeme na nudličky nakrájenou šunku a druhou polovinu sýru s bylinkami. Okraje nařízneme nožem na 8 částí. Přehýbáme je směrem nahoru a pokaždé přeložíme plátkem sýru, čtvrtkou papriky a olivou. Konce těsta spojíme nahoře do uzlíčku. Necháme 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme zbylým mákem. Pečeme v troubě při 200°C 45 minut.