Uzeninový pivní guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Salám měkký
  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1459 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 76 mg
  • Draslík 622.6 mg
  • Vláknina 4696.8 mg
  • Vitamín A 4696.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salám oloupeme a nakrájíme na kousky, slaninu rozkrájíme na kostičky. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbylou nakrájíme najemno. Papriku podélně rozřízneme, zbavíme jádřince, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kousky. Rajčata omyjeme a rozkrájíme na osminky.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní jemně nakrájenou cibuli, přimícháme sladkou mletou papriku a nakrájený salám a vše prudce opečeme. Směs v hrnci zaprášíme moukou, osmahneme ji, podlijeme pivem, opepříme a osolíme a necháme vařit. Pak přidáme kousky papriky a rajčat a vše dusíme pod pokličkou do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme pivo nebo vodu.

  • 3

    Guláš na servírovacích talířích podáváme s kolečky cibule, vhodnou přílohou je pečivo.

Komentáře k receptu