Těsto na pizzu semolinové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 14 g Droždí sušené
  • 200 g Mouka pšeničná - Semolina
  • 800 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Sůl mořská
  • 650 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 987 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 16.8 mg
  • Vláknina 8991.5 mg
  • Vitamín A 8991.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažné vody nasypeme droždí, cukr, promícháme a necháme chvilku stát. Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme se solí, přilijeme vodu s droždím a cukrem, vypracujeme těsto. Těsto hněteme asi 10 minut, aby bylo hladké a pružné. Těsto poprášíme trochou mouky, zakryjeme fólií a necháme asi 15 minut odležet. Těsto rozdělíme na osm dílů, z nich uválíme koule, které vyválíme do tenka.

  • 2

    Těsto na pizzu bychom měli připravovat asi půl hodiny před použitím.

Komentáře k receptu