Jihočeské masopustní koblihy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Džem meruňkový
  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Cukr krupice
  • 30 g Droždí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1.46 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 283.9 mg
  • Draslík 220.1 mg
  • Vláknina 6450 mg
  • Vitamín A 6450 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme krupicový cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a dáme na teplé místo kynout.

  • 2

    Pak přidáme žloutky, sůl a zbylé vlažné mléko, vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle 1 centimetru.

  • 4

    Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 7 až 10 centimetrů. Na druhou polovinu těsta rozložíme kopečky džemu v počtu vykrojených koleček. Ta pak na džem položíme, okraje přitiskneme k spodní části těsta a vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a koblihy v něm pečeme z obou stran, až mají zlatavou barvu. Upečené necháme v sítu okapat od oleje, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu