Šumavské bramborové knedlíky se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka polohrubá
  • 200 g Zelí kysané
  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 471 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 1200.6 mg
  • Vláknina 16125 mg
  • Vitamín A 16125 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kousky. Kysané zelí necháme v cedníku okapat. Cibuli, slaninu a zelí pak v míse důkladně promícháme.

  • 2

    Brambory omyjeme a v dostatečném množství osolené vody je ve slupce uvaříme. Vychladlé uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme k nim vajíčka, mouku a sůl, směs promícháme a vypracujeme těsto. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozdělíme na 12 až 16 dílů.

  • 3

    Díly těsta rozválíme, na každý dáme směs zelí, cibule a slaniny, zabalíme je do tvaru knedlíků a vaříme v osolené vodě přibližně 10 minut.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme sádlo, kterým porce plněných knedlíků na talířích přelijeme.

Komentáře k receptu