Pražské plněné vepřové řízky zapečené na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Salám Poličan
  • 50 g Kapie
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 171.5 mg
  • Draslík 522.9 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Na maso rozprostřeme plátky sýru, kolečka salámu a proužky kapií. Plátky masa přeložíme, okraje rozklepeme a zajistíme proti rozevření párátky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, řízky v něm z obou stran prudce osmahneme, pak přilijeme pivo a dusíme je pod pokličkou doměkka. V průběhu dušení maso obrátíme a přelijeme šťávou, podle potřeby přilijeme pivo nebo vodu.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme a do výpeku přimícháme máslo.

  • 4

    Pražské plněné řízky podáváme přelité šťávou.

Komentáře k receptu