Pórková polévka s mangem a garnátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mango
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 10 g Sezam - semena
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Zázvor mletý
  • 40 g Šalotka
  • 200 ml Víno bílé
  • 400 ml Vývar slepičí
  • 200 ml Smetana na vaření
  • 4 ks Garnát obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 23.1 mg
  • Draslík 331.5 mg
  • Vláknina 5620 mg
  • Vitamín A 5620 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, mango oloupeme, vyjmeme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, osmahneme, přidáme mletý zázvor, promícháme, podlijeme vínem a povaříme, dokud se víno neodpaří. Přilijeme vývar, smetanu, přidáme pórek a jakmile polévka přejde varem, rozmixujeme ji. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 3

    V pánvi roztavíme máslo, přiložíme garnáty, osolíme, opepříme, posypeme sezamem a osmažíme.

  • 4

    V jiné pánvi na másle rozpustíme cukr, přisypeme mango, orestujeme a odstavíme.

  • 5

    Doprostřed polévkových talířů vložíme mango, přelijeme pórkovou polévkou a navrch položíme garnáta.

Komentáře k receptu