Filety z mořské tresky v japonské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 16 g Máslo čerstvé
  • 250 g Ředkvička
  • 600 g Treska aljašská
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 120 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 80.4 mg
  • Draslík 1044.2 mg
  • Vláknina 3005 mg
  • Vitamín A 3005 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety nakrájíme na kousky, osolíme a naskládáme do pekáče vymazaného máslem. V předehřáté troubě prudce zapečeme.

  • 2

    Upečené kousky ryby servírujeme s omáčkou v miskách, v níž si kousky ryby namáčíme.

  • 3

    Omáčku připravíme smícháním očištěných a najemno nastrouhaných ředkviček s vínem, vodou, sójovou omáčkou, zázvorem a pepřem. Směs pečlivě promícháme a pod fólií necháme alespoň 3 hodiny v chladničce uležet.

Komentáře k receptu