Čokoládové dortíky s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Čokoláda hořká
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 40 g Kakao - prášek
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Pomeranče
  • 110 g Vaječný bílek slepičí
  • 60 g Vaječný žloutek slepičí
  • 100 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr krupice
  • 40 g Olej rostlinný
  • 5 g Želatina
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Džus pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 399.6 mg
  • Draslík 662.3 mg
  • Vláknina 10533.3 mg
  • Vitamín A 10533.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na korpus ušleháme žloutky do pěny, postupně zašleháváme olej. Bílky s cukrem ušleháme do pevné pěny. Bílkovou a žloutkovou pěnu opatrně spojíme. Do směsi po částech vmícháme mouku s kakaem. Na závěr přimícháme čokoládu, kterou jsme rozpustili ve vodní lázni.

  • 2

    Hmotu na korpus rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 15 minut.

  • 3

    Z upečeného těsta formičkami vykrajujeme dortíky, které necháme ve formičkách. Na korpusy vrstvíme pomerančový krém střídavě s čokoládovými plátky. Dortíky necháme vychladit a zdobíme dílky pomeranče a čokoládovými hoblinami.

  • 4

    Krém připravíme svařením pomerančového džusu s cukrem. Do džusu vlijeme rozšlehané žloutky, krátce povaříme a přecedíme do mísy. Do směsi zašleháme nabobtnalou želatinu a necháme vychladnout. Poté zamícháme šlehačku, kterou jsme ušlehali dotuha.

Komentáře k receptu