Plzeňská hovězí pečeně na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Klobása Dunajská
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 123 mg
  • Vláknina 1162.5 mg
  • Vitamín A 1162.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso vcelku omyjeme a osušíme, na několika místech ho nařízneme a do řezů vložíme paprikovou klobásu. Maso vložíme do mísy, zalijeme pivem, přidáme kopr a petrželovou nať a necháme ho alespoň hodinu marinovat.

  • 2

    Cibuli oloupeme a společně se slaninou nakrájíme najemno.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme olej, slaninu a cibuli na něm osmažíme, pak přidáme marinované maso i s nálevem, okořeníme a osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, vývar zahustíme za stálého míchání moukou, převaříme ho a přecedíme přes síto.

  • 5

    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité hustou šťávou.

Komentáře k receptu