Severočeský závitek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 148 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 601.5 mg
 - Vláknina 1939.8 mg
 - Vitamín A 1939.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí slijeme a nakrájíme na menší kousky.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 plátky, které z obou stran naklepeme, opeříme a osolíme.
 - 
                                3
Na každý plátek rozložíme nakrájené zelí, přidáme párek, maso zabalíme, proti rozbalení zajistíme párátky a závitky obalíme v mouce.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, závitky na něm prudce opečeme ze všech stran, potom je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení je občas obrátíme, přelijeme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme trochu vody.
 - 
                                5
Měkké závitky vyjmeme z pánve a odstraníme z nich párátka. Z výpeku odebereme přebytečný tuk a případně jej zahustíme přimícháním mouky.
 - 
                                6
Závitky podáváme přelité hustou šťávou.