Krkovička plněná kysaným zelím

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Slanina vepřová
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 500 g Zelí kysané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.08 dl Olej slunečnicový
  • 8 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 821 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 125.9 mg
  • Vláknina 1620.3 mg
  • Vitamín A 1620.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí scedíme, necháme okapat, rozkrájíme ho na menší kousky a promícháme s kmínem. Slaninu nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.

  • 2

    Krkovičku omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na čtyři silnější plátky, které lehce naklepeme a rozkrojíme tak, aby v mase vznikla kapsa. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme do ní slaninu a nakrájené zelí, uzavřeme ji grilovacími jehlami nebo párátky a maso ze všech stran opepříme a osolíme.

  • 3

    Prolisovaný česnek v míse smícháme se zbylou hořčicí, pivem a olejem, do marinády vložíme připravené naplněné krkovičky a necháme alespoň hodinu v chladu uležet.

  • 4

    Uleželé maso naskládáme do zapékací mísy, podlijeme marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě, až je měkké.

  • 5

    Podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu