Krkovička plněná kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 70 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 214 mg
 - Draslík 125.9 mg
 - Vláknina 1620.3 mg
 - Vitamín A 1620.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí scedíme, necháme okapat, rozkrájíme ho na menší kousky a promícháme s kmínem. Slaninu nakrájíme na plátky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
Krkovičku omyjeme studenou vodou, osušíme, rozporcujeme na čtyři silnější plátky, které lehce naklepeme a rozkrojíme tak, aby v mase vznikla kapsa. Kapsu zevnitř potřeme hořčicí, vložíme do ní slaninu a nakrájené zelí, uzavřeme ji grilovacími jehlami nebo párátky a maso ze všech stran opepříme a osolíme.
 - 
                                3
Prolisovaný česnek v míse smícháme se zbylou hořčicí, pivem a olejem, do marinády vložíme připravené naplněné krkovičky a necháme alespoň hodinu v chladu uležet.
 - 
                                4
Uleželé maso naskládáme do zapékací mísy, podlijeme marinádou a pečeme ve vyhřáté troubě, až je měkké.
 - 
                                5
Podáváme s chlebem.