Písecké roštěnky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 88.7 mg
 - Draslík 543.9 mg
 - Vláknina 1739.8 mg
 - Vitamín A 1739.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
 - 
                                2
Hovězí roštěnky omyjeme studenou vodou, osušíme, na okrajích nařízneme, z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme je olejem a necháme v chladu uležet.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme polovinu sádla a roštěnky v něm z obou stran prudce opečeme. Poté na maso nalijeme pivo a vodu a maso dusíme pod pokličkou, až jsou měkké.
 - 
                                4
V druhé pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a dozlatova v něm usmažíme nakrájenou cibuli, kterou potom vyjmeme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
 - 
                                5
Roštěnky rozdělíme na servírovací talíře, přidáme k nim osmaženou cibuli, polijeme je šťávou a podáváme.