Pražský kuřecí rízek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 100 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 243.2 mg
  • Draslík 606.4 mg
  • Vláknina 825 mg
  • Vitamín A 825 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku nakrájíme na malé kousky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v cedníku okapat.

  • 2

    Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, z obou stran naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme část oleje, kuřecí řízky na něm opečeme po obou stranách a měkké vyjmeme.

  • 4

    Do pánve přilijeme pivo, necháme přejít varem a šťávu zjemníme přimícháním másla.

  • 5

    V druhé pánvi na rozehřátém zbylém oleji krátce osmažíme šunku a hrášek, směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, osolíme a mícháme, dokud vajíčka neztuhnou.

  • 6

    Řízky na servírovacích talířích přelijeme šťávou, přidáme na ně směs šunky s hráškem a podáváme.

Komentáře k receptu