Celer sterilovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 17 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2025 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 260.4 mg
 - Vláknina 3200 mg
 - Vitamín A 3200 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme bílý a nedřevnatý celer. Odstraníme nať, důkladně omyjeme, oloupeme a znovu opláchneme. Ozdobným nožem pokrájíme na silnější plátky a vložíme do vody okyselené octem.
 - 
                                2
Zvolna zahříváme, až přivedeme k varu. Povaříme cca 3 minuty, scedíme a celer zchladíme studenou vodou. Po vychadnutí rozdělíme do čistých sklenic.
 - 
                                3
Vodu smícháme se solí, rychle převaříme, necháme vychladnout a nálevem zalijeme celer. Do každé sklenice přidáme lžičku octa, důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 35 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme.
 - 
                                4
Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.