Nakládané fazolové lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 26 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1950 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 176.2 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky důkladně očistíme, propláchneme, necháme okapat a nakrájíme na menší, šikmé kousky. Vhodíme do poloviny dávky vody, kterou jsme přivedli k varu a cca 5 minut povaříme a vyjmeme.

  • 2

    Rozdělíme do sklenic a po vychladnutí zalijeme zbylou vodou smíchanou se solí. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 25 minut od bodu varu. Vychladlé sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu