Ticinské brambory v alobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 802 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 45 mg
 - Draslík 1084.9 mg
 - Vláknina 14705 mg
 - Vitamín A 14705 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a jednotlivě rozložíme na čtverce alobalu. Opatrně uděláme několik hlubších zářezů na povrchu, osolíme, opepříme, vložíme snítku rozmarýnu a zalijeme olivovým olejem. Alobal zabalíme a stiskneme tak, aby spoj byl nahoře. Brambory vložíme do pekáče a pečeme 40 minut ve středně vyhřáté troubě. Potom opatrně brambory zpola rozbalíme, posypeme strouhaným ementálem a zapečeme dalších 5 minut.