Špenátové knedlíčky s rajskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 150 g Šunka dušená
  • 10 g Sůl
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1676 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 185 mg
  • Draslík 1282.7 mg
  • Vláknina 17245 mg
  • Vitamín A 17245 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Ještě horké slijeme a rozmačkáme. Osolíme, zalijeme smetanou a vyšleháme do husté kaše, přidáme najemno nakrájenou šunku, strouhaný sýr, mouku a vejce. Špenátové listy spaříme vroucí vodou a nasekáme najemno, přidáme do mísy k surovinám a uhněteme tuhé těsto. Z těsta vykrajujeme lžící kousky, ze kterých vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu a vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme na mírném ohni asi 6 minut. Vyjmeme děravou naběračkou a necháme okapat.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, přidáme prolisovaný česnek a konzervovaná rajčata. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a necháme 20 minut dusit na mírném ohni. Přidáme cukr a krátce povaříme, aby se rozpustil. Knedlíčky podáváme zalité hotovou omáčkou a posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu