Masové špízy marinované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 20 g Tuk
  • 15 g Citronová kůra
  • 15 g Šalvěj čerstvá
  • 200 g Klobása uzená
  • 120 g Pancetta
  • 40 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 372 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 17125.8 mg
  • Draslík 306.9 mg
  • Vláknina 6802.5 mg
  • Vitamín A 6802.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou nakrájíme na stejně velké kostky, klobásu na kratší špalíčky, pancettu na čtverečky. Všechno maso nasypeme do mísy, osolíme a opepříme. Česnek, šalvěj a citronovou kůru nasypeme do hmoždíře, roztlučeme, zalijeme olejem, citronovou šťávou a promícháme. Touto směsí zalijeme maso v míse a necháme chvíli marinovat. Větvičky rozmarýnu otrháme, jen na špičce necháme několik lístků. Oloupeme z větviček kůru a konec seřízneme do špičky. Na větvičky střídavě napichujeme kostky masa, špalíčky klobásy a pancettu. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj špízy, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut dozlatova.

  • 2

    Špízy upravíme na oválné talíře a podáváme.

Komentáře k receptu