Kompot hruškový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 1 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 429.6 mg
- Vláknina 25542 mg
- Vitamín A 25542 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyjeme a oloupeme hrušky, podélně rozdělíme na poloviny a zbavíme jadřinců a stopek. 
- 
                                2Připravíme si vodu s kyselinou citronovou a ponoříme do ní hrušky, aby nezhnědly. Krátce povaříme tvrdé hrušky v okyselené vodě. Poté je dáváme do čistých lahví. 
- 
                                3Připravíme nálev povařením vody, cukru a hřebíčku. 
- 
                                4Naplněné sklenice sterilujeme při 85 stupních 20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        