Rizoto se špenátem a hráškem
Suroviny
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 400 g Rýže loupaná
 - 100 g Sýr Parmezán
 - 9 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 200 g Špenát listový čerstvý
 - 30 ml Olej olivový
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 1 l Vývar zeleninový
 - 2 dl Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 2101 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 24.4 mg
 - Draslík 685.5 mg
 - Vláknina 13732 mg
 - Vitamín A 13732 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát spaříme vroucí vodou a po minutě scedíme a necháme okapat. Konzervovaný hrášek necháme okapat, polovinu dáme stranou, druhou polovinu společně se špenátem umixujeme ručním mixérem. Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli nadrobno a prolisovaný česnek, přidáme rýži a zalijeme bílým vínem. Dusíme na mírném ohni, dokud se víno neodpaří, zalijeme horkým vývarem a za občasného promíchání povaříme 20 minut.
 - 
                                2
Vmícháme zeleninovou kaši, osolíme, opepříme, přidáme kousky másla a zbytek hrášku. Podáváme posypané parmezánem.