Slepičí brazilská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Rýže loupaná
  • 50 g Olej slunečnicový
  • 50 g Kerblík
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Slepice
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 97 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 296 mg
  • Draslík 1282.9 mg
  • Vláknina 3500 mg
  • Vitamín A 3500 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší slepici dobře očistíme a umyjeme pod tekoucí vodou. Rozpůlíme ji a dáme vařit spolu s rýží do hrnce se slanou vodou. Když je maso měkké, slepici vyndáme, necháme trochu zchladnout a z kostí obereme čisté maso bez kůže. Maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme spolu s nasekaným kerblíkem do polévky a podáváme.

Komentáře k receptu