Bramborový salát s fazolkami a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 120 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 300 g Rajčata
  • 150 g Salát hlávkový
  • 250 g Tuňák v oleji
  • 80 g Olivy nakládané
  • 100 g Sardelová očka
  • 170 g Hořčice francouzská
  • 60 ml Olej olivový
  • 500 ml Voda pitná
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 620 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 256.6 mg
  • Draslík 679.8 mg
  • Vláknina 8258.1 mg
  • Vitamín A 8258.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve vodě ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na osminky.

  • 2

    Salát rozebereme na listy, opereme a necháme okapat. Omytá rajčata nakrájíme na tenčí měsíčky. Nakládané fazolky scedíme a necháme okapat. Tuňáka, sardelová očka a olivy slijeme. Zálivku připravíme z hořčice, do které pomalu za stálého míchání vléváme olej, a ochutíme solí, pepřem a octem.

  • 3

    Do mísy se zálivkou přidáme brambory, vejce, rajčata, fazolky, tuňáka, sardelová očka a olivy a lehce promícháme. Před podáváním necháme salát vychladit.

  • 4

    Salát servírujeme v míse, kterou jsme vyložili osušenými listy salátu.

Komentáře k receptu