Kávová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Čokoláda hořká
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 g Cukr krupice
  • 60 ml Voda pitná
  • 120 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 3 kávová lžička Káva instantní
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 466.2 mg
  • Draslík 413.6 mg
  • Vláknina 5950 mg
  • Vitamín A 5950 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme silnou kávu a necháme ji vychladnout. Do kastrolu nalámeme čokoládu a ve vodní lázni ji necháme rozpustit za stálého míchání. K čokoládě přimícháme kávu. V míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme čokoládovou směs a opatrně vmícháme šlehačku ušlehanou do tuha. Na závěr přimícháme pevný sníh z bílků a cukru.

  • 2

    Pěnu rozdělíme do servírovacích misek, posypeme strouhanou čokoládou a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu