Žemlový dort s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 30 g Pšeničná krupice
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 10 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr moučkový
  • 40 ml Griotka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Třešně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 238.5 mg
  • Vláknina 5356.7 mg
  • Vitamín A 5356.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1400.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 263 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na malé kousky a v míse zalijeme teplým mlékem. Po několika minutách, až se nasáknou, rozmixujeme ručním mixérem. Přidáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, strouhané mandle, smetanu, třešňovici a citronovou kůru, omyté a okapané třešně. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílků a hmotu vyklopíme do máslem vymazané a krupicí vysypané dortové formy.

  • 2

    Dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut, ještě horký posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu