Sterilovaný pórek ve slaném nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 61 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 180.1 mg
  • Vláknina 3600 mg
  • Vitamín A 3600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme mladé výhonky pórku. Očistíme a pokrájíme na kousky o délce cca 5 cm. Vložíme do vody a povaříme do změknutí. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Zalijeme vodou smíchanou se solí a zavíčkujeme.

  • 2

    Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme, a to při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. Uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu