Vinný koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 74 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 153.9 mg
 - Draslík 310.3 mg
 - Vláknina 4199.2 mg
 - Vitamín A 4199.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hořkou čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle. Pečící formu vymažeme 10 g másla a vysypeme strouhankou.
 - 
                                2
Zbylé změklé máslo nakrájíme na malé kousky a v misce ho vyšleháme do pěny. Do máslové pěny vmícháme krupicový a vanilkový cukr. Za stálého míchání přimícháme vejce. Přilijeme víno, přidáme kakao a postupně vmícháváme mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec přimícháme nastrouhanou čokoládu a zamícháme.
 - 
                                3
Hladké těsto vlijeme do připravené pečící formy, kterou vložíme do předehřáté trouby. Při 180 stupňové teplotě pečeme přibližně 25-30 minut.
 - 
                                4
Upečený koláč vyndáme z trouby, necháme vychladnout a nakrájené na úhledné řezy podáváme.