Těstoviny s fazolkami a paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Kečup
  • 200 g Lilek
  • 100 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 220 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Paprika zelená
  • 100 g Paprika žlutá
  • 100 g Paprika červená
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 60 g Olej olivový extra panenský
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 2000 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 652 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 543.5 mg
  • Vláknina 18070 mg
  • Vitamín A 18070 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 112.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut.

  • 2

    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem.

Komentáře k receptu