Kuře zapečené s rajčaty a bílými fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kuřecí prsa
  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 g Fazole bílé sterilované
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 786 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 248.5 mg
  • Draslík 2027.3 mg
  • Vláknina 10960.5 mg
  • Vitamín A 10960.5 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a oloupané cibule pokrájíme na malé kostičky, prolisujeme 1 stroužek česneku, nasekáme bazalku a konzervovaná loupaná rajčata necháme okapat a rozmačkáme je.

  • 2

    Ve velké pánvi za 2-3 minuty dokřupava opečeme slaninu, vyjmeme ji, odložíme a na vypečeném tuku osmahneme kuřecí kousky. Když zhnědnou, vložíme je do zapékací mísy a v pánvi dáme opékat cibuli s česnekem. Když cibule změkne, přimícháme směs k opečenému masu.

  • 3

    Do pánve pak nalijeme drůbeží vývar a víno, přidáme rozmačkaná rajčata, bazalku a cukr, uvedeme do varu a za občasného míchání vaříme na středním plameni. Když omáčka zhoustne, přidáme okapané fazole.

  • 4

    Opečené maso s cibulovou směsí posypeme slaninou, přelijeme omáčkou s fazolemi a zakryté vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Při této teplotě pečeme 60 minut.

  • 5

    Hotové kuřecí maso rozdělíme na talíře, obložíme fazolemi s rajčaty a servírujeme.

Komentáře k receptu