Smažené telecí řízky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Telecí kýta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 335 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 257.2 mg
  • Draslík 597.3 mg
  • Vláknina 374.6 mg
  • Vitamín A 374.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, na okrajích nařízneme, opepříme a osolíme.

  • 2

    Na každý řízek položíme plátek sýra, maso přeložíme a zajistíme párátky. Pak řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a připravené řízky se sýrem v něm smažíme z obou stran dozlatova, až jsou měkké.

Komentáře k receptu