Skopová plec na česneku a pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 800 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Brambory
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 6 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 390.6 mg
  • Vláknina 5102.3 mg
  • Vitamín A 5102.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na kousky.

  • 3

    V hrnci na rozehřátém sádle osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme cibuli, posypeme ji paprikou, přisypeme nakrájený česnek a vše promícháme a krátce osmažíme. Pak do hrnce přidáme nakrájené maso, osolíme ho, opepříme a okmínujeme, za stálého míchání krátce orestujeme. Pak přilijeme pivo s trochou vody a maso vaříme do poloměkka. K směsi v hrnci nakonec vmícháme nastrouhané brambory, podle potřeby přilijeme vodu a přikryté dusíme, až je vše měkké. Pak směs dochutíme pepřem a solí, promícháme a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu