Skopová plec na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Skopová plec
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 148.8 mg
  • Vláknina 3439.8 mg
  • Vitamín A 3439.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nadrobno je nakrájíme.

  • 2

    Skopovou plec omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na menší kousky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme do něj nakrájenou cibuli a kousky masa a za stálého míchání smažíme, dokud maso není ze všech stran opečené. Pak do hrnce přilijeme pivo a trochu vody, opepříme, osolíme a přikryté pokličkou maso dusíme, až je měkké. Během dušení maso občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    Směs v hrnci nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, promícháme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu