Bageta se pstruží pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pstruh
  • 20 g Pažitka
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Bageta
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 2 ks Limetka
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 395.3 mg
  • Vláknina 5480 mg
  • Vitamín A 5480 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v misce ji smícháme s nastrouhaným křenem. Uzeného pstruha očistíme od kůže a maso nakrájíme na kostičky, které přidáme do misky k limetkové šťávě.

  • 2

    Stranou si nakrájíme celer na kostičky, totéž uděláme s cibulkou. Feferonku očistíme od jadérek a nakrájíme na co nejmenší kousky. Pokrájenou zeleninu přidáme do misky k ostatním surovinám.

  • 3

    Bagetu pokrájíme na plátky, které pomažeme máslem a lehce posypeme paprikou. Pstruží směs ještě lehce pomačkáme vidličkou a rozetřeme ji na bagetu. Hotové chlebíčky posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu