Mořská štika dušená na pivu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mořská štika - filety
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Kečup jemný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 389.5 mg
  • Vláknina 256 mg
  • Vitamín A 256 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety mořské štiky omyjeme studenou vodou, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme je chvíli odležet a potom je osolíme a obalíme v mouce.

  • 2

    Ve velké hluboké pánvi nebo nízkém hrnci rozehřejeme olej, ryby v něm z obou stran prudce opečeme, podlijeme je pivem a přikryté dusíme, až jsou měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké rybí filety vyjmeme, do výpeku vmícháme kečup a smetanu, šťávu necháme přejít varem a dochutíme solí.

  • 4

    Dušené filety přelijeme na talíři šťávou a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu