Zapečené lasagne s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Cuketa
  • 400 g Lilek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 85 g Oříšky piniové
  • 280 g Ricotta
  • 20 ml Olej olivový
  • 700 ml Voda pitná
  • 200 ml Voda pitná
  • 150 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 12 plátek Lasagne
  • 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 35.3 mg
  • Draslík 854.9 mg
  • Vláknina 12092.5 mg
  • Vitamín A 12092.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.4 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cukety a lilek nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme nadrobno. Piniové oříšky 2 minuty pražíme na suché pánvi, kterou potřásáme.

  • 2

    Lasagne vložíme do pekáče, přelijeme vroucí osolenou vodou s olejem a necháme alespoň 10 minut bobtnat. Poté je vyjmeme a rozložíme na utěrku tak, aby se nepřekrývaly.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, na něj vložíme cukety, přilijeme vodu a dusíme do změknutí. Poté pánev odstavíme, přimícháme piniové oříšky, strouhaný muškátový oříšek a ricottu.

  • 4

    Na jiné pánvi na oleji smažíme asi 4 minuty plátky lilku. K lilku přilijeme vodu, sójovou omáčku a pod poklicí na mírném plameni dusíme, až je lilek měkký.

  • 5

    Do mixeru vložíme prochladlou lilkovou směs a rozmixujeme na kaši.

  • 6

    Zapékací mísu vymažeme, dno vyložíme 4 plátky lasagní a překryjeme částí směsi s cuketami. Překryjeme dalšími 4 plátky lasagní, překryjeme polovinou kaše z lilku a zbylou cuketovou směsí. Dál položíme zbývající plátky lasagní a potřeme lilkovou kaší. Posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 185°C zapékáme zhruba 35 minut.

  • 7

    Před podáváním pokrm posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu