Fusilli s kuřecím masem a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 180 g Fazole bílé sterilované
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 894 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 572 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 187.3 mg
  • Draslík 715 mg
  • Vláknina 9399.3 mg
  • Vitamín A 9399.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Naložené fazole scedíme a necháme okapat. Kopr nasekáme najemno.

  • 2

    Kuřecí maso vložíme do pekáče, přelijeme vínem, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Udušené maso vyjmeme, vývar odložíme.

  • 3

    V rendlíku z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu, 150 ml vývaru z kuřete a na mírném plameni za stálého míchání vaříme alespoň 15 minut. Před koncem varu do omáčky vložíme krevety a vaříme ještě asi 3 minuty. V hotové omáčce necháme prohřát maso a fazole.

  • 4

    Před podáváním vmícháme do omáčky kopr, sůl a pepř.

  • 5

    Do vroucí osolené vody s olejem vložíme těstoviny a vaříme na skus. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a držíme na teple.

Komentáře k receptu