Sekané hovězí řízky na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Vejce slepičí
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Sůl
  • 50 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 750 g Hovězí maso přední
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Mrkev kořen
  • 120 g Veka
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 324.7 mg
  • Vláknina 10881 mg
  • Vitamín A 10881 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme a jemně umeleme spolu s vymačkanou a v mléce namočenou vekou. Přidáme vejce, zbylé mléko, sůl, jemně nakrájenou petrželku a vše promícháme.

  • 2

    Připravené maso rozdělíme na stejné díly a tvoříme z nich oválné řízky. Obalíme je po jedné straně v prosáté mouce a klademe na pekáč do horkého tuku. V troubě řízky pečeme nejprve po jedné straně, obrátíme je a pečeme po druhé straně dozlatova.

  • 3

    Upečené řízky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Šťávu přecedíme na řízky.

  • 4

    Mrkev očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout do rozpuštěného másla. Podlijeme a dusíme doměkka.Mrkev a hrášek přidáme do šťávy, dosolíme a provaříme.

Komentáře k receptu