Cibulová pivní omáčka
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 3 ks Cibule
 - 0.5 ks Masox
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín drcený
 - 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 4 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 111.5 mg
 - Vláknina 2600.3 mg
 - Vitamín A 2600.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme.
 - 
                                2
V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí.