Pirohy z bramborového těsta plněné zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 150 g Zelí kysané
  • 4.44 ml Olej slunečnicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1090.8 mg
  • Vláknina 15500 mg
  • Vitamín A 15500 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Kysané zelí necháme okapat a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s třetinou nakrájeného zelí.

  • 4

    Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do něj potom vmícháme směs zelí s česnekem.

  • 5

    Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme na čtverce. Na každý díl těsta dáme zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Okraje k sobě pevně přitiskneme.

  • 6

    V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu