Sterilované vepřové rizoto se zeleninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 50 g Kedlubna
  • 50 g Mrkev kořen
  • 250 g Rýže loupaná
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 126.4 mg
  • Draslík 204.3 mg
  • Vláknina 5196.2 mg
  • Vitamín A 5196.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4218.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme mletou papriku, vložíme maso, osolíme, opepříme a ve vlastní šťávě krátce podusíme.

  • 2

    Mezitím očistíme všechny druhy kořenové zeleniny a pokrájíme na malé kostky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, přidáme i se zeleninou k masu a podusíme.

  • 3

    Rýži přebereme, propláchneme vodou a přisypeme do kastrolu. Dusíme do poloměkka a průběžně podléváme vodou.

  • 4

    Horké rizoto rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném, studeném a suchém místě.

Komentáře k receptu