Grilovaná hlíva ústřičná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Hlíva ústřičná
  • 60 g Oregano čerstvé
  • 70 ml Olej olivový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 79.7 mg
  • Vláknina 303.1 mg
  • Vitamín A 303.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a odkrojíme nožky. Česnek prolisujeme. Rošt potřeme olejem.

  • 2

    V misce umícháme česnek s olejem, citronovou šťávou, sůl a pepř. Do směsi vložíme čerstvé oregano a necháme několik hodin louhovat.

  • 3

    Hlívu potřeme česnekovou směsí a grilujeme zhruba 10 minut. Během grilování houby obracíme a potíráme česnekovým olejem.

Komentáře k receptu