Sterilovaný hovězí biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 73.9 mg
  • Draslík 584.4 mg
  • Vláknina 88.3 mg
  • Vitamín A 88.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí svíčkovou očistíme, odstraníme blány, důkladně omyjeme a pokrájíme na silnější plátky. Zlehka naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme.

  • 2

    V pánvi rozpálíme sádlo a zprudka na něm maso po obou stranách opečeme. Horké rozdělíme do čistých sklenic, zalijeme sádlem ze smažení a ihned zavíčkujeme.

  • 3

    Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.

  • 4

    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu