Sterilované hovězí dušené se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 82 g
 - Sodík 362 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 117.1 mg
 - Draslík 731.3 mg
 - Vláknina 3521.5 mg
 - Vitamín A 3521.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme, důkladně omyjeme, pokrájíme na kousky a prošpikujeme uzenou slaninou.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme sádlo a necháme na něm zpěnit nasekanou cibuli. Vložíme maso, ochutíme solí, pepřem a ve vlastní šťávě podusíme. Poté přidáme na kolečka nakrájená rajčata, mrkev a celer a dál dusíme do poloměkka. Mezitím občas podlijeme vodou.
 - 
                                3
Horkou směs rozdělíme do čistých sklenic a zavíčkujeme.
 - 
                                4
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 90 minut při mírném varu.
 - 
                                5
Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.