Salát z kachních prsou
Suroviny
- 500 g Kachní prsa
- 80 g Čočka červená
- 100 g Rajčata Cherry
- 100 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Čaj černý
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 ks Salát Polníček
- 4 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Omáčka Hoisin
- 2 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- 0.17 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 26 g
- Sodík 747 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 192.7 mg
- Draslík 1377.9 mg
- Vláknina 14763.5 mg
- Vitamín A 14763.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Opláchneme kachní prsa, osušíme je a vetřeme do nich sůl. Necháme přes noc v chladu uležet. 
- 
                                2Připravíme si wok a na jeho dno vsypeme čajové lístky černého čaje. Do woku umístíme mřížku, na kterou položíme odleželá kachní prsa. Přikryjeme wok poklicí a zahříváme ho nad plamenem a čekáme, dokud z čaje nezačne vycházet kouř. Pak ztlumíme plamen a necháme kachní prsa na mřížce prokuřovat ještě asi 20 minut. 
- 
                                3Prsa vyndáme a na kůži je nakrojíme do mřížky. Připravíme si pánev, na kterou vlijeme olej a prsa na něj vložíme nejprve kůží dolů. Opékáme zprudka 5 minut, pak prsa obrátíme, ztlumíme plamen a ještě 10 minut dopečeme. Vyndáme prsa z pánve a do jejich kůže zatřeme omáčku Hoisin. Odložíme na 10 minut stranou a necháme maso odležet. 
- 
                                4Do hrnce vlijeme vodu, osolíme a uvaříme v ní doměkka čočku. Pak vodu scedíme a čočku necháme v sítu okapat. 
- 
                                5Opláchneme polníček a hlávkový a kadeřavý salát a z každého odlomíme několik listů. Necháme listy okapat a pak je rozložíme do mísy. Omyjeme cherry rajčata a rozpůlíme je. Do mísy rozložíme čočku a půlky rajčat. 
- 
                                6V misce si připravíme zálivku. Smícháme sójovou omáčku, balzamikový a vinný ocet, olivový olej a vše opepříme. Zálivkou přelijeme půlky rajčat a čočku. 
- 
                                7Nakonec kachní prsa nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na salát. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        