Hovězí minutkový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 40 g Sádlo syrové
  • 100 ml Voda pitná
  • 4 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 655 mg
  • Vláknina 4898.1 mg
  • Vitamín A 4898.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme a nakrájíme na drobné kostičky. Rozehřejeme sádlo a pět minut na něm opékáme maso. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a dusíme další 3 minuty.

  • 2

    Papriku očistíme od jadérek, nakrájíme na kousky a přisypeme k masu. Ochutíme pepřem, solí a mletou paprikou dle vlastní chuti. Přiklopíme a necháme 15 minut vařit.

  • 3

    Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kostičky, které přidáme k masu. Pořádně promícháme a vaříme dalších deset minut. Na závěr guláš dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti a můžeme ihned podávat.

Komentáře k receptu