Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí maso vařené
  • 150 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Salát římský
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 350 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 499 mg
  • Vláknina 8997.8 mg
  • Vitamín A 8997.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 101.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.

  • 2

    Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.

  • 3

    Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.

  • 4

    Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.

Komentáře k receptu