Konzervované skopové maso na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Skopové maso přední
  • 0.23 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 133.8 mg
  • Draslík 542.8 mg
  • Vláknina 671.7 mg
  • Vitamín A 671.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme a osušíme na papírové utěrce. Česnek oloupeme, rozetřeme se solí a maso jím po obou stranách potřeme. Cibuli pokrájíme na kolečka a necháme zpěnit na rozpáleném sádle. Poté přidáme maso a zprudka po všech stranách orestujeme. Podlijeme vodou, zakryjeme a podusíme. Po chvíli vložíme do rozehřáté trouby a pečeme do poloměkka.

  • 2

    Horké maso nakrájíme na kousky, rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou z pečení a ihned zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu