Směs listových salátů s osmaženým tuňákem a křupinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kukuřice cukrová
  • 150 g Tuňák obecný
  • 50 g Salát kadeřavý
  • 50 g Salát Rosso
  • 50 g Salát Polníček
  • 50 g Salát římský
  • 150 g Hrachové lusky
  • 80 g Těsto Wonton
  • 50 g Salát listový Dubáček
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 3 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 0.17 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 4 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 4 polévková lžíce Černucha
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 16.1 mg
  • Draslík 1587.5 mg
  • Vláknina 8491.5 mg
  • Vitamín A 8491.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme dresink. V misce smícháme nasekanou čerstvou pažitku se solí, mletým pepřem a nastrouhaným čerstvým zázvorem. Přilijeme rýžový ocet, sójovou omáčku, olivový a sezamový olej, pomerančovou a limetkovou šťávu a vše dohromady ušleháme.

  • 2

    Ve wok pánvi rozehřejeme lžíci slunečnicového oleje, přidáme na plátky nakrájené malé šalotky, nasekanou červenou chilli papričku, mladé hráškové lusky zbavené stopek a špiček a mladou cukrovou kukuřici. Směs při vysoké teplotě restujeme 3 minuty, až zelenina zkřehne. Horkou směs vysypeme do mísy, přelijeme ji asi čtvrtinou dresinku a odložíme.

  • 3

    V hlubokém širokém talíři smícháme sezamová a černuchová semínka a v nich postupně obalíme po obou stranách osolené a opepřené plátky tuňáka. Semena na rybu přitlačíme, aby dobře držela. Do pánve, ve které jsme restovali zeleninu, přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje, který zahřejeme na vysokou teplotu. Vložíme obalené rybí plátky a prudce je po obou stranách osmažíme. Když je ryba měkká, přemístíme ji na kuchyňské prkénko a vychladlou ji pak ostrým nožem nakrájíme na úzké proužky.

  • 4

    Nakonec připravíme křupinky. Placičky z těsta wonton nakrájíme na tenké proužky, které v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme. Když proužky dostanou zlatohnědou barvu, z pánve je vyjmeme, necháme okapat a podle chuti osolíme.

  • 5

    Opraný a na listy rozebraný římský salát smícháme s listy kadeřavého salátu, salátem Dubáčkem, Polníčkem, Rosso a s orestovanou zeleninovou směsí v míse, přidáme zbytek dresinku a vše dobře promícháme. Podle chuti ještě přisolíme a připepříme. Salátový základ rozdělíme na talíře a poklademe proužky smaženého tuňáka.

  • 6

    Hotový salát servírujeme posypaný osmaženými křupinkami.

Komentáře k receptu