Králík na čerstvém zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 130 g Celer bulvový
  • 120 g Cibule
  • 130 g Mrkev kořen
  • 150 g Slanina vepřová
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 120 g Zázvor celý
  • 130 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2.3 l Vývar drůbeží
  • 2.5 kg Králičí maso
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1046 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 156.6 mg
  • Draslík 1049.1 mg
  • Vláknina 3120.7 mg
  • Vitamín A 3120.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného králíka bez hlavy naporcujeme, opláchneme a osušíme. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na klínky.

  • 2

    Porce králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V kastrolu na sádle zpěníme cibuli, přidáme mrkev, petržel a celer, porce králíka a osmažíme dozlatova. Směs posypeme paprikou, přidáme zázvor, promícháme, přelijeme částí vývaru, aby byly porce králíka z poloviny ponořené, a pod poklicí dusíme zhruba 50 minut. Během pečení vývar postupně přiléváme. Porce králíka podáváme přelité vydušenou šťávou.

Komentáře k receptu